Copyright 2024 - Custom text here

Sílvia Munt (cat)

Barcelona, 24 de marzo, 1957.


Filla de l'actor Carme Munt i del director de teatre Ramón *Munt, Silvia va créixer en un entorn artístic. Va estudiar interpretació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Barcelona i va començar la seva carrera en el teatre.

Com a actriu, ha participat en més de 40 pel·lícules i sèries de televisió, treballant amb directors com Ventura Pons, Francesc Betriu i Joaquim Jordà.

Com a directora, ha realitzat documentals i curtmetratges, i ha dirigit sèries de televisió com "Ventdelplà" i "Gran Nord".


El seu estil com a directora es caracteritza per: L'enfocament en històries personals i emocionals. L'ús de la llum natural i composicions visuals cuidades. El seu interès en la condició femenina i la identitat. La seva sensibilitat emocional: Explora la complexitat de les emocions humanes amb profunditat i autenticitat. El seu realisme poètic: Combina elements realistes amb un toc poètic, creant atmosferes evocadores. La focalització en personatges: Desenvolupa personatges complexos i creïbles, amb històries íntimes i emocionals. La narrativa introspectiva: Examina la psicologia humana a través de monòlegs interns, flashbacks i Voice-over.  L'ús de metàfores i símbols: Incorpora elements simbòlics per a enriquir la narrativa i aprofundir en els temes. Dirigeix als actors per a aconseguir interpretacions autèntiques i emocionalment carregades. Cuida els detalls visuals, sonors i de producció per a crear un ambient immersiu. Aborda temes com la identitat, la memòria, la pèrdua, l'amor i la condició humana. S'inspira en la literatura i la poesia per a enriquir la seva narrativa i estil visual. No tem experimentar amb formes narratives i estils visuals per a contar històries úniques.



Entre els seus premis i reconeixements estan:
- Premi Goya a la Millor Actriu Protagonista per "Ales de papallona" (1991).
- Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental per "Lalia" (1999).
- Medalla d'Honor de Barcelona (2019).
- Premi Gaudí Filme per a TV per “Vida privada” (2019)
- Premi CIVIS ARD 2004 per "Les filles de Mohamed".
- Premi Especial del Jurat en el Festival Òpera Prima Ciutat de Tudela per "Elena *Dimitrievna *Diakonova Gal·la".
- Premi Barcelona al Millor Documental per "Elena Dimitrievna Diakonova Gal·la".
- Premi a la Millor TV Movie en el 9è Festival de Cinema Espanyol de Màlaga per "Cuses que passen".
- Premi Barcelona del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya a la Millor TV Movie per "Cuses que passen".
- Premi Guionistes Associats de Catalunya 2007 al Millor Guió de TV Movie per "Cuses que passen".


- IMDb
- FilmAffinity
- Cineuropa
- Catalan Films
- Enciclopèdia Catalana
- Entrevistes i articles en mitjans catalans com La Vanguardia i El Periódico.


f t g m